torstai 5. lokakuuta 2017

Pentuelämää Virikepolulla


Hyvin on pentuelo jatkunut Virikkeen kennelissä. Pennut ovat edelleen kasvaneet reippaasti. Suurimmaksi osaksi (tai oikeastaan kokonaan) Iitan tissimaidolla. Pentuja on pikkuhiljaa totuteltu nappularuokaan, jauhelihaan ja raejuustoon, mutta niin vaan se mammantissibaari on se paras juttu edelleen.
Jännityksellä vain odotan milloin Iita pistää stopin touhulle, kun näillä riiviöillä on jo hampaat ja terävät onkin. 

Niinhän se sattui tässä pentueessa, että vaikka niitä brabbareita kovasti toivottiin ja odotettiin monessa perheessä, niin karkeat taitavat vievän voiton. Jymy on selkeästi brabbari, pieni ihana uros. Doraa ja Täplää odotettiin pitkään jännityksellä, että kuinka tässä käy onko ne sileitä vai karkeita, mutta kyllä sieltä taitaa sittenkin ne partahaivenet kasvavan. Dora seikkailijalla jo selkeämmin, Täplä vielä pienellä haivenella mietityttää, mutta eiköhän se karkea ole sekin 
Dora ja täplä ovat nuo vaaleammat kaveri tuossa ylälaidassa. 
Dora on ihan mahdoton seikkailija ja yleensä seikkailee aisaparinsa Jymyn kanssa yhdessä. Ensimmäiset hiiren tapporavistukset on jo tehty eli ihan rodunomaisesti rottakoira on sieltä tulossa. Dora on näistä kyllä hassuin luonteeltaan. Ihana rakas ja aina touhuamassa ja sitten syliin tuhisemaan. Täplä taas ottaa asiat rennosti. Syli nukkumapaikkana olisi ihan kiva joka kerta.

Pinksu pieni karkea tyttönen on kaunis. Eikä paljon huonommaksi jää karkea veljensä Otsokaan. Toinen komia ja toinen kaunis. 

Pissillä käydään jo reippaasti välillä ihan omatoimisesti paperilla. Pentulaatikon toinen puoli on nukkumista varten ja toinen pissijuttuja varten.
Nyt on tällä viikolla reviiriä laajennettu olohuoneen puolelle pentuaitaukseen. Siellä sitten voidaan vähän enemmän riehua (kun se vatsa pysyy jo maasta ilmassa). Leikitään hiirillä ja pelataan pallolla. Äkkiä se kehittyy pieni koira.

Kaksi kertaa emäntä on laittanut pahaa tököttiä suuhun ja sille on pitänyt irvistellä ihan niin kovasti että ihan puistatuttaa pitkän aikaa...
... matokuurit. Pahaa yök. Mutta niin kuitenkin tarpeelliset jutut.

Tänä viikonloppuna odotellaankin sitten niitä omia uusia perheitä tutustumaan koiriin sekä kasvattajiin paremmin. Osa onkin käynyt jo aiemminkin tutustumassa kasvattajaan. On nimittäin hyvin tärkeää, että tunnemme toisemme sekä koiran uudet omistajat sekä kasvattaja, ennekuin koiraa luovutetaan uuteen kotiin. Meillä nimittäin halutaan pitää yhteyttä koiran koko elämän ajan. Kuulla niitä kuulumisia puolin ja toisin. Ja niin vain tälläkin kertaa olen saanut tutustua uusiin ihaniin ihmisiin ympäri suomenmaan. 

Bruxellois pentuja on siis vielä varaamatta. Jos ihanat loistavaluonteista vanhemmista rakennetuista pennuista olet kiinnostunut, niin soittele p. 040-5343733 (Mirva) tai ota yhteyttä sähköpostitse. Niin voidaan tutustua paremmin ja katsoa löytyykö tästä pentueesta teidän perheenne koira.

Pennut luovutetaan 8 viikkosena, useaan kertaan madotettuna, eläinlääkärin tarkastamana ja kaikki tarpeellinen tottakai hoidettuna. Mukaan lähtee pentupaketti, johon kuuluu mm. jokaiselle oma hiiri, joka on jo nyt leikeissä mukana. Näin siihen tarttuu se pentuajan tuoksu. Ja jokaiselle lähtee oma viltti jota pidetään pentulaatikossa jonkin aikaa että se tuoksuu tutulle.
Lisäksi tietenkin ruokaa, ruokinta ja hoito-ohjeet ym. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti